کتابخانه دیجیتال (دیجیتال سازی منابع):
توجه به اهمیت اشاعه اطلاعات در قرن حاضر و به دلیل محدودیت هایی که منابع چاپی دارند و نیز صرفه جویی در هزینه و زمان، در سال های اخیر توجه به منابع الکترونیکی بسیار زیاد شده است که کتابخانه دیجیتال یکی از ابزارهای جدید برای دسترسی به منابع اطلاعاتی به روز می باشد که این مساله لزوم ایجاد بخشی به نام پایگاه های اطلاعاتی را در هر کتابخانه ایجاد می کند.
کتابخانه دیجیتال یک محیط کنترل شده است که از طریق چارچوب های قانونی و تجاری مناسب و فارغ از محل نگهداری و شکل اطلاعات، دسترسی یکپارچه به حجم وسیعی از منابع اطلاعاتی را فراهم می آورد.
هدف اصلی تشکیل این بخش، فراهم نمودن زمینه لازم جهت تأمین دسترسی پایدار همه گروههای علمی به جدیدترین و معتبرترین منابع علمی پژوهشی، آموزشی است. کتابخانه دانشگاه قم نیز با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی در دسترس، به ارائه خدمات به کاربران می پردازد.
اهداف، وظایف و خدمات
با توجه به رشد سریع اطلاعات و انتشار حجم عظیمی از منابع علمی و لزوم مدیریت آن ها و نیز نظر به اهمیت و ضرروت دسترسی آسان اعضای هیات علمی، دانشجویان و محققین دانشگاه به این منابع در هر زمان و مکان، کتابخانه دیجیتال و پایگاههای اطلاعاتی و همچنین کانال کتابخانه کوثر راه اندازی شده است.
کتابخانه سعی می کند تا از طریق کتابخانه دیجیتال پایان نامه های دفاع شده در دانشگاه را به صورت کامل برای کلیه کاربران و محققان قابل دسترس سازد. البته هنوز و ورود اطلاعات پایان نامه ها در این نرم افزار به صورت کامل انجام نشده است. اما دیجیتال سازی این منابع در حال انجام و به مرور در کانال کتابخانه اطلاع رسانی می شود.
اهداف و وظایف:
• تهیه و دسترس پذیر نمودن منابع اطلاعاتی الکترونیک به خصوص پایان نامه ها؛
• پایش مستمر دسترسی به منابع الکترونیک و اطلاع رسانی به کاربران؛
• راهنمایی و آموزش کاربران در بازیابی و استفاده از منابع اطلاعاتی الکترونیک؛
• برگزاری مستمر کلاسها و کارگاههای آموزشی ارتقاء سواد اطلاعاتی برای اعضای هیأت علمی و دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی و کتابداران دانشگاه؛
• تهیه راهنما و بروشورهایی به منظور آگاه کردن اساتید و دانشجویان از منابع الکترونیک و خدمات کتابخانه؛
• تهیه محتوا، فایل های آموزشی و روزآمد سازی مستمر وب سایت و کتابخانه دیجیتال دانشگاه؛
• ارائه خدمات مشاوره ای به کاربران در زمینه استفاده از منابع الکترونیک؛
• استفاده بهینه از منابع و امکانات به منظور اشاعه سریع اخبار و اطلاعات، افزایش دسترسی و عرضه فعالانه خدمات؛
• تلاش در برقراری دسترسی به منابع الکترونیک در خارج از محیط دانشگاه؛
• بررسی آمار استفاده از پایگاه های اطلاعاتی به صورت مستمر و تحلیل آن به منظور ارائه راهکارهای افزایش میزان استفاده از آن ها.
چشم انداز:
ارتقای سطح کمی و کیفی منابع اطلاعاتی علمی- تخصصی و پایان نامه ها؛
سازماندهی منابع الکترونیک (دیجیتال سازی پایان نامه ها، فایل های دیجیتال کتب الکترونیک به منظور افزایش میزان دسترسی به آنها)؛
انجام آموزش های لازم جهت جستجوی اطلاعات و استفاده هر چه بهتر از منابع.
کتابدار این بخش:
تحصیلات: کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی
تلفن: 32103729
آیدی سامانه ایتا: samaneh_abbasi_delaram
ایمیل بخش اطلاع رسانی:
samaneh.abbasi988@gmail.com
s.abbasi@qom.ac.ir
تاریخ آخرین به روز رسانی: 1403/05/23